Slovenian Incoming Workshop 2019


22. Slovenska turistična borza, največji poslovni dogodek slovenskega turizma, se bo v letu 2019 odvijala od 16. do 18. maja v Termah Olimia.

Maribor is the Future na SIW predstavlja 3 različne turistične pakete, jagodni izbor aktualnega mariborskega kreativnega turizma.Stara_trta_8.jpg

Dobrodošli
na
mariborski način

Spoznajte Maribor, ker je preprosto kul

 

Maribor - s soncem obsijano mesto na severu majhne države v srcu Evrope, vas očara s svojo gostoljubnostjo in domačnostjo. Sproščen in brezskrben ogled osrednjih mestnih znamenitosti, vas ne bo pustil ravnodušnih. Obilica zelenja, očarljivi trgi, široka in spokojna reka, okusna hrana in poživljajoča rujna kapljica, najstarejša vinska trta na svetu, pestra preteklost in barvita sedanjost - vse to in še več bo v vas prebudilo spečo ležernost in nonšalantnost. Bodite eko, in se na e-skiroju popeljite z nami po mestu, ki vas bo navdihnilo s svojo naravno razigranostjo. 

 

Trajanje: 2 uri

Max. št. obiskovalcev: 15 oseb

Cena: 30,00€/na gosta

Cena vključuje:

  • voden ogled mesta na e-skirojih

  • ogled največjih znamenitosti

  • kozarec odličnega lokalnega vina

 

_DSC2654.jpg

podzemni prostori

Odkrijte, kaj se skriva pod površjem drugega največjega slovenskega mesta

 

Maribor v svojem nedrju krije nebrojne skrivnosti pretekle in polpretekle zgodovine. Mesto, ki je skoraj v celoti podkleteno, vas bo posrkalo v svoje globine in vas uročilo s svojim raznovrstnim podzemnim svetom. Obvezno morate obiskati podzemne rove Tovarne letalskih delov Štajerska, ki je bila ključna za nemško vojaško industrijo 3. rajha, ter največjo klasično tunelsko vinsko klet Centralne Evrope, ki se nahaja direktno pod mestnim središčem. V kolikor vam čas dopušča, pa lahko obiščete še vadbeni prostor lokalnih rock glasbenikov v nekdanjem zaklonišču, degustirate lokalno pijačo v kateri od manjših zasebnih vinskih kleti, ali pa prisluhnete kateremu izmed umetniških dogodkov v klubu KGB ali jazz klubu Satchmo.

 

Trajanje: 2,5 uri

Max. št. obiskovalcev: 25 oseb

Cena: 30,00€/na gosta

Cena vključuje:

  • voden ogled podzemnih rovov

  • voden ogled Vinagove kleti

  • degustacija treh vzorcev vin

 

_FOT1888.jpg

VINSKI POSTANEK

Na zdravje!

 

Maribor je nedvomno mesto vina, saj je povsod naokrog obdano z vinsko trto poraslimi griči. Vinogradi segajo v samo mestno središče in uokvirajajo njegovo veduto. Pod mestom se nahaja ena največjih klasičnih vinskih tunelskih kleti v Srednji Evropi, biser pa predstavlja najstarejša še rodna vinska trta na svetu, ki šteje skoraj častitljivih 450 let in raste na Lentu, najstarejšem delu mesta. Za razvoj vinske kulture na tem območju je zaslužen Nadvojvoda Janez, vnuk slovite Marije Terezije. Z njim se podajte na vinski potep po mestu, kjer boste po nekaj korakih na več lokacijah lahko degustirali žlatno lokalno vinsko kapljico.

 

Trajanje: 3 ure

Max. št.obiskovalcev: 50 oseb

Cena: 30,00€/na gosta

Cena vključuje: 

  • vinski tematski sprehod z Nadvojvodo Janezom

  • obisk Vinagove kleti, vinoteke Le Vino in Hiše Stare trte

  • 9 različnih vzorcev lokalnih vin

 

Programi v pripravi


Spletna stran Slovenian Incoming Workshop 2019

Spletna stran Slovenian Incoming Workshop 2019