Filtering by: 2019

Mountain Bike World Cup Maribor
Apr
25
to Apr 27

Mountain Bike World Cup Maribor

Artboard 1.jpg

V času svetovnega prvenstva v gorskem kolesarjenju pripravljamo 2 unikatna mariborska kreativna sprehoda!33_Vinska_klet_Vinag_5.jpg

Down and Under

View Event →
Ustvarjanje znamke
Apr
3
8:30 AM08:30

Ustvarjanje znamke

3srečanje akterjev- Boštjan Selinšek (8).jpg

3. medsektorsko srečanje MITF - Ustvarjanje znamke

Scenarij 3. medsektorskega srečanja, ki bo v sredo, 3.4. potekalo v Lutkovnem Gledališču Maribor, je sledeč:

8.30 Predstavitev doslej oblikovanih kreativno-turističnih produktov in rezultatov Prototyping Lab-a in Festivala sprehodov

9.15 Pregled in podpisovanje Pravilnika delovanja akterjev v mreži Maribor is the Future!

9.45 Kratek odmor

10.00-14.00 Delavnica USTVARJANJE TURISTIČNE BLAGOVNE ZNAMKE (izvajalec: Zgodba). 

Opis delavnice:

Na prvi delavnici se bomo osredotočili predvsem na poslovno okolje, v katerem bo nova blagovna znamka živela in delovala. Pogovorili se bomo o poslovni strategiji in načrtu ter ciljih in namerah nove blagovne znamke. Znotraj opredeljenega poslovnega okolja bomo poiskali deležnike in opredelili njihov odnos, potencialne koristi ter tveganja. Izmed njih bomo identificirali ciljne skupine uporabnikov (ki jih blagovna znamka največkrat nagovarja) in določili prioritete vzpostavljanja komunikacij in odnosov. Ključne ciljne skupine bomo natančno opredelili (nakupne navade, statistika, mediji in kanali, koristi, …) pri čemer bomo upoštevali tako poznavanje s strani prisotnih, kot tudi podatke iz obstoječih raziskav. Da bi si zagotovili celovit pogled, bomo sproti govorili tudi o vključevanju (in izločevanju) obstoječih produktov ter razvoju novih, zaveznikih in konkurenci (obstoječi, prihajajoči) znotraj turistične dejavnosti, njihovih zgodbah in mehanizmih, ki so vsi bistveni za pravilno in učinkovito pozicioniranje blagovne znamke, lokalno in mednarodno.

Delavnico bomo zaključili z določitvijo in zapisom (delovne verzije) poslanstva blagovne znamke (in vključenih produktov) in opisom ključnih kompetenc, vrednot, kvalitet in koristi, ki jih blagovna znamka in vključeni produkti nudijo potencialnim uporabnikom.

View Event →
Festival of Walks: Prototyping Lab for Creative Tourism
Mar
29
to Mar 31

Festival of Walks: Prototyping Lab for Creative Tourism

fw.jpg

Dear creatives, cultural activists, touristic workers of Maribor and surroundings!

Maribor is the Future, Cooperative Vivid City and Rajzefiber in cooperation with the Center for Creativity, at the Museum of Architecture and Design, invite you to the PROTOTYPING LAB FOR CREATIVE & CULTURAL TOURISM PRODUCTS, lead by international professionals in the field of creative tourism and design thinking; Fiona Bakas, Tiago Castro / creatour.pt, PT and Ana Osredkar / Servis 8, SLO.

The Lab is taking place from 29. - 31.3. 2019 in Vetrinjski dvor, Maribor. If you want to develop new creative tourism products or if you already have touristic product, that you want to upgrade to the creative tourism products, the Prototyping Lab is a great chance for you!

In October 2018 »Maribor is the Future!« team organized their first event named »Idealab for Creative and Cultural Tourism in small and middle sized cities.« In the course of the three day gathering, hosted by Tiago Castro from CREATOUR Portugal, we defined next steps that Maribor tourism should take. Since then we already established a local network, now we want to work on content - creative touristic products.

Within PROTOTYPING LAB FOR CREATIVE & CULTURAL TOURISM / PRODUCTS our main focus will be Creative tourism. We will take you through:
👉 cultural and emotional mapping of the city
👉 show you how to connect the facts into stories; because: storytelling = storyselling
👉 use user-centered design
👉 develop prototypes of feasible creative – cultural tourism offerings.

Together we will spark our brains and really put ourselves in the heads and emotions of our future visitors.

Expected schedule: Friday from 14.00 - 20.00, Saturday and Sunday, 9.00 - 18.00

The Prototyping lab will be executed in english language!

Participation is free, but spaces are limited to 15 people, so we will make a selection, if there are going to be more applications. Have in mind that Prototyping Lab is a three day event and we expect from the participants to be be present all three days!!!

Please apply for the PROTOTYPING LAB here
👉 https://goo.gl/forms/BxBVyl73nMZOvJxy1
Deadline for applying is 20. March 2019!

This project is a part of a partnership network Platform Center for Creativity co-financed by European Union from European Regional Development Found and by Republic of Slovenia.

Prototyping Lab for Creative & Cultural Tourism / Products is part of a Festival of Walks event organized by Maribor is the Future and Rajzefiber.

View Event →
Festival sprehodov 2019
Mar
26
to Mar 31

Festival sprehodov 2019

O Mariboru in Mariborčanih kroži veliko urbanih legend in klišejev. Nekaj od tega zagotovo drži, marsikaj pa je privlečeno za lase. Tako velikokrat slišimo, da je mesto sivo in da se nič ne dogaja, da capljamo za drugimi, večjimi, bogatejšimi … lepšimi mesti. Maribor sicer še zdaleč ni popoln in urejen kot nekatera druga mesta, marsikje je nekoliko zdelan, okrušen in robat, a je naš in ga imamo radi natančno takšnega, kot je.

Predvsem pa NI siv in dolgočasen! Pod njegovo umirjeno površino vedno brbota življenje. V sebi skriva toliko zgodb in kotičkov, da lahko upravičeno rečemo, da Maribor je metropola. Pa čeprav zgolj štajerska.

Imamo vse, kar imajo veliki in morda še več. Ne verjamete? Potem je Festival sprehodov pravi za vas.

Med 26. in 31. marcem se bo zvrstilo več kot trideset brezplačnih sprehodov po mestnih ulicah, podzemnih rovih, trgih, spoznali boste zgodbe in legende, ki delajo Maribor tako zelo mariborskega, tako zelo našega. Poskrbeli smo tudi za miselne sprehode ob večerih, kjer se bomo sprehodili po temah: Maribor v literaturi, kreativni turizem, hoja, industrijska dediščina, pogovarjali se bomo o griču, kjer se je vse pričelo, Piramidi. Vmes boste lahko v laboratoriju ustvarili čisto svoj turistični produkt, zadnji dan bomo podelili rajzefirbčne nagrade in si, utrujenih nog, ogledali Maribor v gibljivih slikah.

Za vse obiskovalce mesta, ki mesto prvič odkrivate: pridite in z nami, sprehajalci, ki obožujemo to mesto, odkrijte zaprašene kotičke in neizpovedane zgodbe! Dopustite, da vam predstavimo raznovrstnost Maribora, njegov srednjeveški in meščanski obraz ter močno industrijsko in delavsko zapuščino, njegovo kreativno urbanost, ki se prepleta s sproščenim zelenjem mehkih hribov in s tem zagotavlja prostor za drugačne, nore zgodbe.

Prepričani smo, da nihče izmed obiskovalcev Festivala sprehodov ne bo nikoli več rekel, da je Maribor sivo mesto in da se pri nas nič ne dogaja. Še več, prepričani smo, da boste, tako kot mi, postali aktivni sprehajalci in se zaljubili v to naše mesto ob veletoku.

Festival sprehodov uporablja sprehod kot poimenovanje za drugačna doživetja, vodenja po mestu, ki jih izvajajo lokalci, ki jih imenujemo sprehajalci. Sprehajalci so ljudje, ki živijo z mestom in poznajo njegove zgodbe, nekateri izmed njih so tudi profesionalni turistični vodniki.

*sprehod:

SSKJ: počasna, umirjena hoja za razgibanje, oddih, navadno na prostemView Event →
2. medsektorsko srečanje
Jan
17
10:00 AM10:00

2. medsektorsko srečanje

IMG_3937.jpg

Drugo medsektorsko srečanje projekta Maribor is the future!


Srečanje se bo odvijalo v četrtek, 17.1.2019 med 10.00 in 14.00 uro v prostorih enega izmed projektnih partnerjev, Centra Plesa Maribor, v Tkalskem prehodu 7 (http://www.centerplesa.si), v naslednjem ritmu, v naslednjem ritmu:

9.30 Prihod udeležencev in registracija

10.00 Predstavitev sodelujočih organizacij in posameznikov

10.45 Predstavitev in podpis Manifesta

11.00 Predstavitev dobrih praks kulturnega in kreativnega turizma

11.45 Odmor

12.00 Predstavitev delovnih skupin projekta Maribor is the future!
12.30 Razdelitev udeležencev po posameznih delovnih skupinah in kratka delavnica

13.15 Predstavitev rezultatov delavnice 


View Event →